Werkgever

Een goede medewerker is onderdeel van uw kapitaal. Zonde als die persoon vertrekt, want u verliest vakkennis, gedrevenheid en de investering in tijd en geld gaat u niet meer terugverdienen.

De ontwikkeling van uw personeel. U hecht er waarde aan, maar het is niet de core-business van uw organisatie en wij begrijpen dat. Of misschien is het vanwege de interne verhoudingen of in het kader van een open vizier juist beter als iemand van buiten het gesprek aangaat. Graag bepalen we samen met u hoe we uw waardevolle medewerker(s) het beste kunnen ontwikkelen. Omdat wij de taal spreken en ons in ieder traject als een gelijke opstellen, lukt het ons om bij iedereen de spiegel voor te houden en een dialoog op gang te brengen, waarin we de medewerker zelf laten ontdekken waar hij of zij staat.

Wij nemen dit traject uit handen en zorgen er voor dat uw medewerker (weer) wordt geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen. Goed voor de medewerker, maar zeker ook goed voor uw organisatie!

Geïnteresseerd om te weten hoe u die ervaren medewerker met ruime ervaring en veel inhoudelijke kennis op een positieve manier langer aan u kunt binden? Of hoe u die ‘high potential’ kunt behouden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en lees hier hoe het werkt.